Chausson Odyssee

Onze nieuwe trots!

Chausson Odyssee CamperJa, hoe gek kan het lopen. Bijna 7 jaar lang waren wij eigenaar van een geweldige Burstner T620 camper.  Ondanks dat we er echt een hele mooie camper van gemaakt hadden riep van binnen de wil naar iets nieuwers en moderners dan wat we hadden.
En natuurlijk ik wist het altijd wel, met een hele oude camper blijf je altijd bezig, maar na hetgeen wat ik gehad heb ontbreekt het mij af en toe aan de zin om weer een probleem aan te gaan pakken.  En af en toe ben ook ik tegenwoordig afhankelijk van derden om klusjes te klaren, en dat ben ik als doorgewinterde Doe Het Zelfer niet gewend van mijzelf.

O
ok de zin om wat te doen na de Corona die ik gehad heb is zeker niet toegenomen. Het  duurt blijkbaar echt heel lang voor je weer op je oude conditiepijl terug bent, wanneer dat tenminste ooit nog gaat lukken.

We hadden een prachtige camper en de nieuwe eigenaar van onze oude T620 is er ook heel blij mee maar het werd tijd om daar afscheid van te nemen en onze eigen wens te vervullen. Een nieuwer type camper.

Dashboard Camper Plise Gordijnen \"interieur

\"Voorkant \"Chausson \"2 

\"keukenblok \"achterkant 

Dus, iets eerder dan gepland was het een feit. We gingen echt op zoek naar de voor ons perfecte indeling wat camper betreft.
We hadden er al de nodige gezien en bekeken, maar wat je van ver haalt is het lekkerst zegt men dan. In de provincie Groningen zijn wij uiteindelijk geslaagd voor een hele mooie camper.
Het is een Chausson Odyssee 78 van 2004 geworden. met een heerlijke ruime zithoek voorin, ook de stoelen uit de stuurcabine maken deel uit van het Camperinterieur. Andere kant van de tafel ook een bank en kops op de tafel ook nog een bank. Echt een ruime zithoek dus. In het midden van de camper een hoekkeuken en daartegenover een grote koelvriescombinatie, achterin zit de badkamer met een apart douchedeel en daarnaast het lengtebed.

Bij aankoop had de camper 113.000 km op de teller en hij ziet er echt keurig uit. Ook in motorvermogen gaan we er flink op vooruit een  2.8 JTD met 128 pk, dus dat betekent dat we iets beter mee kunnen komen met het verkeer in een heuvel/bergachtige omgeving. Daar zijn wij ook erg blij mee. Ook zijn de campers een stuk stiller geworden sinds het bouwjaar van onze vorige, daar zit bijna 14 jaar tussen. Ook dat is nu een verademing die stilte tijdens het rijden. Nu kunnen we weer een radio aanzetten tijdens de ritten en genieten van muziek. 
Wij hopen ook van deze camper heel lang te mogen genieten. Dus met een emotioneel gevoel afscheid genomen van onze degelijke Burstner T620 van 1991. Het is nu een behoorlijk complete Chausson Odyssee 78 van 2004 geworden inclusief bearlock diefstal preventie en op de deuren extra sloten en een lekkere lage maar zeer degelijke fietsdrager. De vorige eigenaar had er ook nog een andere eethoektafel ingezet, maar wij hebben er voor gekozen de originele weer terug te zetten. 

Hier zijn wij nu heel erg blij mee. En we hopen er heel veel onvergetelijke campertrips mee te maken. 
Ook voor deze camper heb ik natuurlijk een gebruikersgroep opgestart. En ik hoop daar veel leden te verwelkomen. Doel van deze groep is om er net zo'n geweldige informatiebank en gezellige groep van te maken zoals het met de Burstner T610 T620 groep gelopen is. Want, ook van die groep kan ik nog geen afscheid van nemen. 

Mocht je de Chausson facebookgroep zoeken klik dan  op  >>>> kleiner.png
En wil je lid willen worden dan moet je natuurlijk wel aan de groepseisen voldoen om lid te mogen worden. 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment