Onze 1ste vakantie met de Camper - 2017

Eerste keer op pad met de camper we gaan naar Harlingen, Callantsoog en Texel

Kamperen, ja daar ben ik groot mee geworden en mijn wederhelft wil ook niets anders meer, maar op pad met onze laatste aanwinst de camper is effe heel wat anders dan hetgeen waar we jarenlang mee op vakantie zijn gegaan en waar ik mee opgegroeid ben. Geen Caravan meer achter de auto, maar nu met een Camper. Een hele ervaring deze verandering maar we zijn er heel blij mee..

Fietsen mee, want je hebt geen personenauto op je parkeerplek staan waar je zo mee weg kunt. Dus dat is even aanpassen aan de nieuwe manier van op vakantie gaan. Ook onze hond kunnen wij het niet aandoen om continu met de fiets mee te rennen, dus ook de fietskar is nieuw. Niet alleen voor ons, maar ook voor onze labrador. Maar alles is goed gekomen. Bikkel onze labrador vind de fietskar prachtig. En dat geeft ons ook weer flink wat meer mogelijkheden om leuke dingen te doen tijdens onze vakanties. Dit is onze eerste vakantie met de camper, dus rustig aan..... Het schakelen was nog even wennen maar na een haf uurtje zocht ik eindelijk de versnellingspook niet meer op de grond maar bij het stuur waar hij ook echt zit. Tsja al het nieuwe is soms eventjes moeilijk.

Maar goed, we vertrokken uiteindelijk richting onze eerste vakantieplek met de camper. Harlingen is het geworden, vlak bij de haven waar ook de veerboten voor twee waddeneilanden liggen. Echt een lekker plekje, heel veel campers op deze camping. en megadruk op dit kampeerterrein. Ze zaten met hemelvaart volledig volgeboekt. Maar best wel leuk om van hieruit kleine tripjes te maken naar het water en natuurlijk om Harlingen te bekijken. We hebben daar een paar dagen gestaan en hadden het toen ook wel gezien daar.

Daarna ging de trip over de afsluitdijk richting Noord Holland, een hele bekende omgeving voor ons. Eerst langs Hoeve ons Lust, maar die stond echt vol. Toen verder naar beneden en we reden camping Helmzicht op. Er stond vol op het bordje langs de weg, maar we zagen best wel lege plekjes. En verschillende bewoners van deze camping gaven dat ook aan, er was best wel wel een plek vrij voor ons. Maar helaas, geen eigenaar te vinden, dit werd hem dus ook niet.

Dan nog maar iets verder zuidelijker. Camping Callantsoog. Maar eerst effe boodschappen doen in Julianadorp. Nou op camping Callantsoog konden we wel een paar nachtjes staan, en dat hebben we dan ook maar gedaan. Hier hebben we ook de fietskar voor onze labrador maar weer voor de dag gehaald.

Hij had er zin in en ging er graag in zitten om met ons op pad te gaan. Maar aangezien dit een welbekende omgeving was voor ons waren we nog wel een keer uitgekeken. De camping was ook akelig rustig in deze tijd van het jaar. Dus we gingen maar weer verder, we hadden onze keuze op Texel laten vallen.
We konden tot vrijdag terecht op De Kaemping op Texel. Daar gingen we bij voorbaat al graag naar toe, want Texel, daar is niks mis mee. Op de nieuwe veerboot naar Texel, dat is echt geen straf. Op Texel zijn we gelijk naar Camping De Kaemping gereden. Echt een oergezellig plekje. Een lekkere huiselijke vrijgevochten sfeer. Heerlijk. Ondanks dat het rustig was op deze camping was het er best wel gezellig. Dit is echt een camping die sfeer uitstraalt. Die gaan we zeker nog eens bezoeken. We hebben er een paar prachtige dagen gehad. Je zit er zo in het bos (weg oversteken) door het bos lopend zit je in de duinen en zo aan het strand dus bij de Noordzee. Boodschappen doen was dus ook een makkie. Je kunt het makkelijk lopend af maar met de fiets ging het sneller. Effe naar de Koog. Maar helaas op vrijdag moesten we hier al weer weg. Reden, deze camping was volgeboekt voor Pinksteren. En dan moet je plaats maken voor andere campinggasten. Erg jammer, maar zeker voor herhaling vatbaar. (zeg zelf, de foto's zeggen genoeg toch) Dit vind je echt niet zo snel nog een keer. Kijk maar eens naar deze foto's. Dus, we hebben een heerlijke eerste campertrip achter de rug. Laat de zomervakantie maar komen. Nog even een paar dingetjes aan de camper doen en dan kunnen we weer. Onze nieuwe trip staat voor donderdag 22 juni tot zonderdag 25 juni op de agenda. Laren we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn. Hieronder alle foto's van onze eerste allereerste campervakantie.

(Meer foto's volgen binnenkort. Eerst de teksten weer online) 

(Foto's volgen nog)