Bestemming 2 - Camping Joanneshoeve - Texel

 Deel 2 zomervakantie 2016

2e vakantiebestemming 6Is altijd een wens geweest van ons, met de caravan naar één van de waddeneilanden om daar een paar dagen door te brengen. Nou dit jaar hebben we dat maar eens aangepakt. Wel jammer dat het bijna een uitgestorven camping was. We hadden 1 caravan naast ons staan en 2 schuin tegenover, en dat was het.

Maar goed we kwamen voor het eiland, en dat hebben we ook uitvoerig bekeken. En in de omgeving was best nog genoeg te beleven. De kleine gezellige dorpjes, het strand, de duinen (een prachtig natuurgebied). Ook hebben we ontdekt hoe beperkt een eiland is wanneer je iets kapot hebt, bij ons ren je naar de winkel en je haalt iets vervangends, dat lukt je niet op Texel.

Onze nieuwe skottelbraai, de kleine uitvoering van Cadac. De Cadac Safari Chef. De brander zat er los op, hij viel er zo vanaf, en dat mag natuurlijk niet veel te gevaarlijk. Dus je denkt ik ga even een ander pitje scoren op texel aangezien Cadac een prima service heeft moet dat goed komen. Nou, de bewoners van Texel hebben blijkbaar andere ervaringen dan wij want er was nergens zon doppie te krijgen. Complete Cadacs wel maar zo'n doppie... echt nie !!

Maar goed een andere kampeerder op de camping had hetzelfde baktoestel van Cadac dus we mochten die gebruiken omdat hij hem niet meer nodig had. Toch maar van afstand met de telefoon en e-mail bij Cadac een nieuw klein zwart doppie voor de gaspit besteld en alvast naar onze volgende camping laten sturen. Ook weer opgelost. 

2e vakantiebestemming 2 2e vakantiebestemming 42e vakantiebestemming 52e vakantiebestemming 6

Wat wel jammer was, is dat de nieuwe boot naar Texel nog niet in gebruik was genomen. Daar hadden we eigenlijk wel op gehoopt. Maar we hebben hem wel van dichtbij gezien. Echt een prachtig schip. (zie de foto's hieronder).

Schuin tegenover ons kwamen nog 4 jongens met hun tenten staan. Die gingen een opleiding parachutespringen volgen. Ook prachtig om te zien van dichtbij. Verder hebben we in deze week alle mooie bekende plekjes van Teexel waar je met een hond mocht komen gezien, en we hebben er ook echt wel van genoten. Even het hoofd leeg laten waaien en nergens meer aan denken doet soms wonderen met je.

2e vakantiebestemming 7 <<<<<  Het welbekende dopje uit de Cadac Safari Chef.